In plaats van traditioneel noppenfolie, leveren we vanaf nu alleen nog luchtkussenfolie die is gemaakt van gerecycled materiaal. Met exact dezelfde kwaliteit, zien we dit als een uitgelezen kans om een stap te zetten in het belang van het milieu en circulair ondernemen. Ook onze folie is perfect voor het beschermen van fragiele oppervlakken en voorwerpen, om lichte schokken te absorberen en om lege ruimte in verpakkingen op te vullen. Kortom, er is eigenlijk helemaal geen reden om noppenfolie van nieuwe grondstoffen (het zogenaamde virgin material) te blijven gebruiken.

Noppenfolie van gerecycled materiaal heeft een groene tint

Het enige dat anders is aan ons bubbeltjesfolie van gerecycled materiaal is de groene tint, in tegenstelling tot de witte/doorzichtige kleur die traditioneel folie heeft. Uiteraard past groen dan wel weer perfect bij de reden van onze overstap: we willen verpakken milieuvriendelijker maken!

Technisch gezien valt er ook het een en ander te vertellen over dit nieuwe noppenfolie. Traditioneel bubbeltjesfolie wordt meestal uit olie, een fossiele brandstof, geproduceerd. Er is echter een enorme berg gebruikt plasticafval en dat kun je meer dan prima hergebruiken voor dit folie.

Het 100% recyclebaar LDPE (low density polyethyleen) draagt bij aan het verkleinen van de afvalberg en we promoten hier het hergebruik van afval en grondstoffen mee. Uiteraard is dat laatste ook iets wat we onze klanten graag meegeven. Het is wat dat betreft niet moeilijk om stappen te zetten om je eigen CO2-voetafdruk te beperken.

Voor ons is dit een eerste stap naar nog meer duurzaam verpakken. We verwachten in de toekomst meer alternatieven voor verpakkingsmaterialen en grondstoffen te introduceren.

Uiteraard blijven we ook goed voor dit nieuwe noppenfolie zorgen… 😉