Wanneer kies je voor een bepaalde variant?

Van de standaard verpakkingstape verlaten er dagelijks grote hoeveelheden ons magazijn richting klanten. En vrijwel dagelijks vragen klanten welke tape het beste past bij hun toepassing. Daarom zetten we de verschillende soorten tape voor je op een rijtje. Zo scheppen we duidelijkheid in de wereld van dit klevende verpakkingsmateriaal. Hopelijk blijft het een beetje plakken…

De meeste van onze klanten gebruiken verpakkingstape om dozen te sluiten. Daar ligt in dit artikel dan ook de focus op. De verpakkingstapes die we het meest leveren om dozen te sluiten zijn:

Hotmelt tape

➤ We raden hotmelt tape aan als je kort na het sluiten kracht uitoefent op de doos. Bijvoorbeeld als de doos geautomatiseerd wordt verplaatst voor vervoer.

Hotmelt is PP-tape (propyleen) met een synthetische hotmelt lijmlaag. Deze tape rolt licht af en is daardoor makkelijk te verwerken met een dozensluiter. Qua eigenschappen lijkt de tape op acryl tape, maar hij is minder geschikt om te verwerken bij lage temperaturen. Door zijn beperkte levensduur is hotmelt tape minder geschikt voor langdurige opslag. Deze verpakkingstape heeft een hoge treksterkte in de lengte- en dwarsrichting.

Acryl tape

➤ Het meest geadviseerd: aantrekkelijk geprijsd en geschikt voor de industriële werkomgeving.

Acryl tape is voor de meeste bedrijven de beste keuze. Z’n drager is gemaakt van PP en de acrylaat belijming is op waterbasis. De hechting neemt toe nadat je de tape aanbrengt. Acryl tape is bovendien lang houdbaar, kan prima tegen temperatuurschommelingen en is UV-bestendig. Acryl tape is te krijgen in low noise– en no noise-varianten. Deze veelgebruikte verpakkingstape kleeft ook goed op kunststof en is de milieuvriendelijkste verpakkingstape uit deze lijst.

High tack acryl tape

➤ Dikkere acryl tape met de hoogste kleefkracht: perfect voor lichte tot middelzware pakketten.

Met high tack acryl tape profiteer je van de kwaliteiten van de reguliere versie, maar hier zit een dikkere lijmlaag op. Dit betekent dat hij een hogere kleefkracht heeft. Ook is de high tack acryl tape nog stiller dan de toch al stille acryl tape.

Pvc tape

➤ Voor zwaardere pakketten tot zo’n 40 kg is pvc tape een geschikte tape.

Vroeger was pvc de norm. Deze verpakkingstape bestaat uit een pvc-laag met solvent belijming op basis van natuurrubber. Pvc is sterker en elastischer dan PP en rolt geruisloos af. Als je hem op kamertemperatuur bewaart behoudt de tape z’n kleefkracht, maar bij heel hoge of lage temperaturen komt hij minder tot z’n recht. Pvc tape is het mooist te bedrukken.

Bedrukte verpakkingstape

Voor verschillende klanten maken we bedrukte verpakkingstape. Een opvallende tape met je eigen logo, daarmee geef je pakketten net dat beetje meer uitstraling. Voor bedrukte tape kun je kiezen uit alle varianten verpakkingstape. De minimale afname is doorgaans 72 rollen. Er is veel mogelijk qua kleuren en afmetingen, neem voor meer informatie contact met ons op en we leggen het je graag uit.

Verbruik je kleine hoeveelheden tape en wil je toch een eigen tape? Met PrintWiz bedruk je je eigen tape terwijl je plakt. De inkt komt op de kleefzijde van de tape, waardoor je bedrukte tape niet vlekt. Het mooie is dat je deze slimme tapedispenser kunt gebruiken met alle soorten acryl en hotmelt tape (50 mm breed). Ook kun je verschillende cartridges gebruiken, zodat je eenvoudig meerdere soorten verpakkingstape op maat tot je beschikking hebt!

Rollen verpakkingstape