Verzenddoos Houben worstenbroodDe Eindhovense bakkerij Houben doet de dingen op haar eigen manier en gaat duidelijk niet mee met de massa. Zo gebruikt het bedrijf grondstoffen uit de regio in plaats van vaak goedkopere grondstoffen die van ver moeten komen. Zo houdt het haar CO2-footprint zo klein mogelijk. Verder werken bij de Eindhovense bakkerij mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt en doet het bedrijf er alles aan om bewuste keuzes te maken.

Ook op het gebied van verpakkingen denkt Houben een stap verder. Naast zo milieuvriendelijk mogelijke verpakkingen wil het bedrijf haar worstenbroodjes presenteren als een cadeautje, de wow!-factor is belangrijk. Nu het bedrijf samenwerkt met GefeliciTAART.nl kreeg het er een extra uitdaging bij: elk worstenbroodje moet net zo mooi aankomen, als het de bakkerij verlaat. Ook als er ruw mee wordt omgegaan tijdens het verzendproces…

Daarnaast wilde Houben niet met tape of stickers werken, maar de doosjes mogen onderweg natuurlijk niet opengaan. Op basis van hun wensen hebben we daarom een stevige verzenddoos op maat ontwikkeld. Om de doos zit een sleeve die is bedrukt in de herkenbare stijl van deze bijzondere bakkerij.

Bart Houben is erg blij met de nieuwe verpakkingen:
“Houben Worstenbrood wilde goed uitpakken met pakkende verpakkingen – zo’n pak worstenbroodjes pak je gemakkelijk mee! WA?”