Paperwise sleeve voor Philips

Voor Philips maakten we sleeves van Paperwise

Om milieuvriendelijk te verpakken zijn we doorlopend op zoek naar grondstoffen die hierbij passen. Paperwise is één van die materialen die prima passen bij een zo laag mogelijke CO₂-voetafdruk. Dat dit vouwkarton van landbouwafval wordt gemaakt is op zijn minst bijzonder te noemen. Paperwise verpakkingen zijn dan ook een prima milieubewust alternatief voor je vouwkarton verpakking, want de kwaliteit is hetzelfde.

Paperwise wordt gemaakt van stengels en bladeren

Landbouwafval is natuurlijk een breed begrip. Om 7 miljard mensen op aarde te voorzien van voedsel verbouwen we planten en gewassen, maar de voedingsindustrie gebruikt slechts zo’n 20% van de 16.500 miljard kilo die van het land komt (zaden, vruchten, wortels en sappen). Van de rest wordt een deel gebruikt als veevoer, maar het grootste gedeelte wordt verbrand (als biomassa bijvoorbeeld). Het milieuvriendelijke Paperwise karton wordt gemaakt van de stengels en bladeren die na de oogst overblijven, deze zouden anders verbrand worden.

Recyclebaar en milieubewust

Net als vergelijkbare kartonsoorten is ook Paperwise tot 7 keer recyclebaar, daarna kan het nog verbrand worden om energie op te wekken. Ook kan dit innovatieve vouwkarton d.m.v. vergisting worden omgezet naar biogas of compost, zodat het wederom een zinvolle bestemming krijgt. Dankzij deze grondstof kunnen bomen gewoon blijven staan om CO₂ op te nemen en om te zetten in zuurstof!

Landbouwafval komt 40 keer zo snel beschikbaar als grondstof en de opbrengst per hectare grond is bijna 1,5 keer zo groot.

Het productieproces is bovendien CO₂-neutraal. Het wordt gemaakt met 100% groene energie. Je geeft landbouwafval een tweede bestemming door je keuze voor Paperwise.

Voorop lopen in je milieubeleid

Dat Paperwise geproduceerd wordt met landbouwafval is erg innovatief. Zo vernieuwend zelfs, dat gerenommeerde keurmerken als FSC, het EU Ecolabel en het WWF landbouwafval op dit moment zelfs nog niet erkennen in hun beleid. Met dit materiaal loop je dus voorop in je doelstellingen om het milieu te ontzien!

Minder CO₂-uitstoot

De hoeveelheid CO₂-uitstoot die vrijkomt bij de productie van Paperwise ligt stukken lager. Per 1.000 kg papier is dit:

  • 231 kg minder CO₂-uitstoot ten opzichte van FSC-papier van houtvezels (-20%)
  • 756 kg minder CO₂-uitstoot ten opzichte van recycled papier (-45%)

Zoals je ziet zijn de verschillen fors!

Paperwise vergeleken met FSC karton

Hier zie je nog een aantal eigenschappen van Paperwise afgezet tegen FSC karton:

Houtvezels (FSC) Paperwise
Herkomst primair secundair
Hernieuwbaarheid 40 jaar 1 jaar
Jaarlijkse opbrengst (per hectare) 3,24 ton 4,76 ton
Efficient gebruik land & plant papier voedsel + papier
CO₂-neutrale productie 100%
Recyclebaarheid papier 7 x 7 x
Kwaliteit papier wit/multifunctioneel wit/multifunctioneel
Gebruiksduur papier 5 minuten 5 minuten