Met graskarton verpakkingsmateriaal helpen we onze klanten en tegelijkertijd onze CO2-voetafdruk terugdringen. Het milieu is in de verpakkingsindustrie een hot item en ook bij Prokonpack houden we de ontwikkelingen op dat gebied nauwlettend in de gaten. We zijn altijd geïnteresseerd in alternatieve grondstoffen voor verpakkingen. Gras is een snelgroeiende en dus snel hernieuwbare grondstof die prima geschikt voor stabiele, stevige vouwkarton verpakkingen met een goede bedrukbaarheid.

Vanaf nu bieden we daarom ook verpakkingen van graskarton aan. Hiervoor gebruiken we graskarton met 30 tot 50% vezels uit zongedroogd gras in combinatie met andere alternatieve grondstoffen. De verse vezelpulp komt van compensatiegebieden, om zo min mogelijk impact te hebben op de natuur.

Voordelen van graskarton

Graskarton: een groen alternatief?

Graspapier heeft een aantal voordelen:

  • Tot 50% verse vezels uit zongedroogd gras
  • Tot 90% minder waterverbruik per ton papier
  • Tot 65% minder proceschemicaliën per ton papier
  • Tot 30% minder energieverbruik per ton papier
  • CO2-compensatie: snel hernieuwbare grondstof

Ook geschikt voor de foodsector

Als voedselveiligheid in het geding is, kan een graspapieren verpakking een prima oplossing zijn. Milieubewuste bedrijven uit de voedingsindustrie kunnen voor diverse toepassingen gebruikmaken van dit soort dozen.

Echt groen!

Graskarton verpakkingen hebben een mooi neveneffect: ze zijn écht groen. Naast die lichtgroene kleur, voelt een doos van graskarton door zijn speciale oppervlaktestructuur heel natuurlijk aan. Ook leuk: deze bijzondere verpakkingen ruiken heerlijk naar hooi!

Meer weten over de mogelijkheden?

Wil je weten of je graspapier kunt gebruiken als verpakking voor jouw producten? Naast standaardmaat graskarton dozen en verpakkingen, kunnen we ook verpakkingen op maat ontwikkelen. Neem contact met ons op of laat een bericht achter, we vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

 

Prokonpack graskarton doos

Met deze doos laten we onze klanten kennismaken met graskarton.

Voorbeelden van graskarton doosjes (uit voorraad leverbaar)