Milieuvriendelijkheid is in de verpakkingsindustrie een hot item. Ook bij Prokonpack houden we de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. We zijn altijd geïnteresseerd in alternatieve grondstoffen voor verpakkingen en proberen onze klanten altijd de meest milieuvriendelijke optie aan te bieden.

Gras is een snelgroeiende grondstof die prima geschikt is om stabiel, stevige papieren of kartonnen verpakkingen met een goede bedrukbaarheid te maken. Bovendien kunnen we met graskarton verpakkingsmateriaal onze klanten helpen en tegelijkertijd onze CO2-voetafdruk terugdringen.

Vanaf nu bieden we daarom ook verpakkingen van graspapier/graskarton aan. Hiervoor gebruiken we graskarton met tot 30% vezels uit zongedroogd gras in combinatie met andere alternatieve grondstoffen. De verse vezelpulp komt van compensatiegebieden, om zo min mogelijk impact te hebben op de natuur.

Voordelen van graspapier

Graskarton: een groen alternatief?

Graspapier heeft een aantal voordelen:

  • Verminderde CO2-uitstoot per ton papier
  • Minder waterverbruik per ton papier
  • Minder proceschemicaliën per ton papier
  • Minder energieverbruik per ton papier
  • CO2-compensatie: snel hernieuwbare grondstof

Ook geschikt voor de foodsector

Ook als voedselveiligheid in het geding is, kan een graspapieren verpakking een prima oplossing zijn. Milieubewuste bedrijven uit de voedingsindustrie kunnen dan ook voor diverse toepassingen gebruikmaken van graskarton dozen.

Echt groen!

Graspapier verpakkingen hebben een mooi neveneffect: ze zijn écht groen. Naast een lichtgroene kleur, heeft een doos van graskarton een speciale oppervlaktestructuur die heel natuurlijk aanvoelt. Verder ruiken deze bijzondere verpakkingen heerlijk naar hooi!

Meer weten over de mogelijkheden?

Wilt u weten of u graspapier kunt gebruiken als verpakking voor uw producten? Naast standaardmaat dozen en verpakkingen, kunnen we ook een maatwerk verpakking van graskarton voor u ontwikkelen. Neem contact met ons op of laat een bericht achter, we vertellen u graag meer over de mogelijkheden.