KOSTEN

BESPAREN

KOSTEN BESPAREN

Kosten besparen

Slimme verpakkingsoplossingen kunnen veel kosten besparen. Allereerst door de juiste verpakking te kiezen. Samen met u kiezen we het materiaal en de vorm, passend bij uw product. Karton in plaats van kunststof gaf Viadental een besparing van 50% op de verpakkingskosten.

De echte besparing is vooral te bereiken door het hele verpakkingsproces door te lichten op arbeids- en transportkosten. Als het inpakken minder handelingen vraagt, bespaart u aanzienlijk op de arbeidstijd. Zo heeft Prokonpack voor Sauce Company de verpakkingsstraat aangepast, waardoor de kosten met 20% omlaag gingen.

Door het volume optimaal te benutten, bespaart u aanzienlijk vervoerskosten. Waarom zou u betalen voor het vervoer van loze ruimte? Voor grote, samengestelde producten kan de verpakking ook vaak slimmer. Voorbeeld: voor de e-bikes van Spiked Cycles hebben wij een fietshoes met een aparte unit voor de accu ontworpen.

Prokonpack heeft veel ervaring in het doorlichten van het inpakproces en het verhogen van het rendement. We denken met u mee. Adviseren u over verpakmogelijkheden, efficiënter gebruik van volume, toepassing van slimme hulpmiddelen of optimalisering van pallets. Van plan tot pakket: wij begeleiden graag uw hele traject.

Een praktijkvoorbeeld: voor printcartridgesproducent Katun BV ontwierpen we niet alleen een arbeidsbesparende nieuwe luchtstraat, maar voerden we ook dunnere verpakkingsfolie in, waarmee we zowel het verpakkingsvolume als de transportschade flink omlaag brachten. Kostenbesparing op drie fronten!

Daar kunnen ook innovatieve ontwerpen uit voortkomen. Een voorbeeld is ons prijswinnend palletsysteem Optiledge: met recht een innovatief en besparend alternatief als het om kosten- en ruimtebesparend vervoeren gaat.

Oplossingen kosten besparen

Alpine hearing B.V.
Lees meer
Nipper
Lees meer
Nisbets
Lees meer
Observator
Lees meer
Fluidwell
Lees meer
Xycarb Ceramics
Lees meer
Welch Allyn
Lees meer
Meridian BV
Lees meer
Viadental
Lees meer
GMS Instruments B.V.
Lees meer
NedAero
Lees meer
Spiked Cycles
Lees meer
Samsung
Lees meer