Laatste update: 16 maart 2020

Let op: een deel van onze collega’s werkt vanuit thuis en dit kan ervoor zorgen dat we op momenten minder goed bereikbaar zijn. Probeer het in dat geval op een later moment of neem contact op via e-mail. We hopen op je begrip en doen er uiteraard alles aan om je zo snel mogelijk te helpen!

We zijn ons bewust van de risico’s die een besmetting met COVID-19 (het inmiddels beruchte coronavirus) met zich meebrengt. Die risico’s gelden voor iedereen binnen ons bedrijf, hun familie en vrienden, maar ook voor onze klanten, leveranciers en hun netwerk. Daarom hebben we intern besproken wat we kunnen doen om besmetting te voorkomen. Wat ons betreft is het business as usual voor zover mogelijk, maar we willen uiteraard voorkomen dat we anderen onbedoeld opzadelen met het coronavirus.

Zieke medewerkers blijven thuis

Natuurlijk zit niemand te wachten op zieke medewerkers, maar in dit geval is er eigenlijk geen keuze. Een collega blijft thuis als hij of zij last heeft van hoesten, niezen of koorts. Op deze manier voorkomen we dat de andere collega’s besmet raken met het gevreesde virus. Overigens is bij twijfel de keuze heel simpel: hij of zij blijft thuis en werkt vanuit thuis.

Bezoek: alleen als het echt nodig is

We volgen het advies van het RIVM op en bezoeken onze klanten alleen als het echt niet anders kan. Hetzelfde geldt voor bezoeken aan ons kantoor. Voor leveringen maken we een uitzondering, hiervoor overleggen we met de betreffende leverancier(s). We hopen dat iedereen bewust omgaat met deze situatie en hun verantwoordelijkheid neemt.

Groeten zonder handdruk

Normaal gesproken zijn we van die gezellige Brabanders die je graag een warm welkom geven met een ferme handdruk. Voorlopig groeten we elkaar, onze klanten en onze leveranciers voor de zekerheid echter zonder een hand te geven, volgens het advies van RIVM. Is niks persoonlijks hoor…

Ontsmetten en voorzorg

Naast zeep hebben we op verschillende plekken flesjes desinfecterende handgel geplaatst om (kruis)besmetting te voorkomen. We hebben met elkaar afgesproken dat we onze handen een paar keer per dag wassen en ontsmetten met deze gel. Verder drogen we onze handen na het wassen met papier i.p.v. een handdoek.

Bovendien ontsmetten we alles wat in contact komt met handen (bijv. deurklinken en trapleuningen) regelmatig met een desinfecterend schoonmaakmiddel.

Onze chauffeur heeft een flesje desinfecterende gel aan boord en wast onderweg regelmatig zijn handen met water en zeep.

De collega’s die op kantoor werken, houden afstand van elkaar en gebruiken alleen hun eigen telefoons en computers. Verder maken we werkplekken een paar keer per dag schoon met desinfecterend schoonmaakmiddel.