CLEVERWRAP

FOLIESYSTEEM

CLEVERWRAP

FOLIE SYSTEEM

Hèt perfecte foliesysteem

Een kwart van de ongelukken met vrachtverkeer is te wijten aan verkeerde ladingzekering!

Dit zorgt voor miljoenen euro’s schade en een hoop leed. Met de komst van de eumos-wet bent u als bedrijf dat iets van Anaar B vervoert, voortaan aansprakelijk wanneer de ladingzekering of palletstabilisatie niet aan de eisen voldoen.

Wat u van Cleverwrap kunt verwachten

  • Goed gewikkeld, is een stabiel gezekerde pallet

  • Draagt bij aan een hogere verkeersveiligheid

  • Voorkomt schade aan lading en goederen

  • Minder wikkelingen door extra brede folie (60cm)

  • Ergonomisch doordacht

  • Bukken en strekken wordt tot een minimum beperkt

  • Folie wisselen, snel en makkelijk

Pallets slim, veilig en duurzaam versturen bevordert de verkeersveiligheid, helpt het milieu én werkt kostenbesparend. Het belang van ladingzekerheid is vandaag de dag dan ook groter dan ooit. Palletstabilisatie vraagt om een doordachte aanpak met bijpassend product. De Cleverwrap in combinatie met de Cleverstretch folie is dé oplossing om al uw pallets veilig en duurzaam van a naar b te vervoeren. Ontdek hier alle voordelen van de Cleverwrap met de Cleverstretch folie en begin direct met het besparen van tijd en kosten!

Sinds de invoering van de EUMOS-wet (mei 2018) is het belang van ladingzekerheid enorm vergroot. Een goede zaak vinden wij omdat een kwart van de ongelukken met vrachtverkeer te wijten is aan verkeerde ladingzekering! Daar moeten we gezamenlijk aan werken.

Het is geen nieuws dat u als verzender aansprakelijk kunt worden gesteld wanneer na een ongeluk blijkt, dat de ladingzekering of palletstabilisatie niet aan de wettelijke eisen voldeed. Daarnaast heeft u de plicht een Afvalbeheersbijdrage Verpakkingen te betalen, wanneer u producten met verpakkingen op de Nederlandse markt brengt. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen. Dankzij het gebruik van de Cleverwrap met de Cleverstretch folie kunt u gemakkelijk aan de ladingzekerheidseisen voldoen en de kosten van de Afvalbeheersbijdrage Verpakkingen beperken.

Cleverwrap: de ins & outs

De lichtgewicht Cleverwrap, gemaakt van glasvezelversterkt kunststof, is een wikkelsysteem van zo’n 60 cm hoog. Twee rollen zorgen voor constante rek en grip op de extra brede Cleverstretch folie, waardoor u zonder te bukken uw ladingen op de juiste manier zekert. Met één druk op de knop bent u gegarandeerd van een snelle rolwissel.

Cleverstretch folie

De kostenefficiënte en duurzame folie is 12 micron dik. Omdat deze folie minder dik is en een rekbaarheid heeft tot over de 300%; is er minder folie nodig voor meer stabiliteit. Bestelhoeveelheden kunnen dus naar beneden, wat tevens minder logistieke kosten en CO2-uitstoot oplevert.

Niets dan voordelen

De Cleverwrap biedt een heleboel slimme, veilige en duurzame voordelen. Zo zekert u, dankzij het innovatieve wikkelsysteem, in minder tijd meer ladingen en bespaart u tot wel 50% op het verpakkingsmateriaal. Wanneer u bedenkt dat de Afvalbeheersbijdrage Verpakkingen voor plastic folie u als bedrijf zo’n €0,64 per kilogram kost, dan is de conclusie heel simpel: de Cleverwrap bespaart u geld. Maar dat is nog niet alles!

De Cleverwrap heeft nog meer voordelen, waar zowel (weg)gebruikers als ontvangers van profiteren.

Veilig de weg op

Een kwart van de ongelukken met vrachtverkeer is te wijten aan verkeerde ladingzekering. Met de Cleverwrap bent u zeker van ladingzekering en palletstabilisatie; wat veel schade en leed kan voorkomen.

Minder productschade

Het Cleverwrap wikkelsysteem en de zorgen ervoor dat ladingen beter gezekerd zijn ter voorkoming van productschade.

Ergonomisch doordacht

Het ergonomische ontwerp zorgt voor een betere houding, omdat men tijdens het wikkelen rechtop en vooruit loopt, zo wordt het lichaam fysiek minder belast.

Tijdsbesparing

Testen wijzen uit, dat dankzij de hulp van de slimme Cleverwrap in combinatie met de Cleverstretch folie een tijdsparing van maar liefst 30% kan worden behaald.

Duurzaamheid

Met de Cleverwrap en de Cleverstretch folie kunt u tot wel 50% besparen op het folieverbruik. Dat is niet alleen financieel gunstig, maar ook goed voor het milieu. Stel dat we in Europa alle handmatig in te wikkelen pallets zouden wikkelen met behulp van de Cleverwrap en de Cleverstretch folie, dan verlagen we de CO2-uitstoot van de folieproductie van 6 miljoen ton naar zo’n 2  miljoen ton.

Direct meer weten?

Of gebruik de Live Chat functie rechtsonder op deze pagina