Cleverwrap
foliesysteem

Cleverwrap
foliesysteem

Hét perfecte foliesysteem

Een kwart van de ongelukken met vrachtverkeer is te wijten aan verkeerde ladingzekering!

Dit zorgt voor miljoenen euro’s schade en een hoop leed. Sinds de EUMOS-wetgeving (mei 2018) kun je als opdrachtgever die iets op een pallet vervoert aansprakelijk worden gesteld als de ladingzekering of palletstabilisatie niet aan de eisen voldoen.

Cleverwrap in het kort

  • Eenvoudig een stabiele, gezekerde pallet voor meer verkeersveiligheid
  • Voorkomt schade aan lading en goederen
  • Tot 50% minder verbruik door rekbare, extra brede folie (60 cm)
  • Ergonomisch doordacht: bukken en strekken tot een minimum beperkt
  • Folie wisselen met één druk op de knop

Ladingzekerheid en palletstabilisatie vereisen een doordachte aanpak om zo de verkeersveiligheid te bevorderen, het milieu te ontzien én kostenbesparend te werken.

Sinds de invoering van de EUMOS-wetgeving is de aandacht voor ladingzekerheid enorm vergroot. Een goede zaak wat ons betreft: 25% van de ongelukken met vrachtverkeer is te wijten aan verkeerde ladingzekering en daardoor te voorkomen. Sinds de nieuwe wetgeving kun je als verzender bovendien aansprakelijk worden gesteld als na een ongeval blijkt dat de ladingzekering of palletstabilisatie niet aan de wettelijke eisen voldeden.

De Cleverwrap en bijbehorende Cleverstretch-folie zijn dé oplossing om pallets eenvoudig veilig en volgens de ladingzekerheidseisen te zekeren. Ontdek de voordelen en bespaar tijd en kosten.

Lichtgewicht ergonomisch palletwikkelsysteem

Cleverwrap is een lichtgewicht palletwikkelsysteem gemaakt van glasvezelversterkt kunststof. Het is zo’n 60 cm hoog. Twee rollen zorgen voor constante rek en grip op de extra brede Cleverstretch-folie, waardoor je zonder te bukken je ladingen op de juiste manier zekert. Je wisselt met één druk op de knop snel van rol.

Cleverstretch folie: tot 50% minder folieverbruik

De kostenefficiënte en duurzame Cleverstretch-folie is 9 micron dik en heeft een rekbaarheid tot ruim 300%. Hierdoor heb je minder folie nodig. Je verbruikt minder folie, draagt bij aan minder CO2-uitstoot en drukt de wettelijk verplichte kosten voor de Afvalbeheersbijdrage Verpakkingen (zo’n €0,64 per kilogram).

Minder productschade

Het Cleverwrap wikkelsysteem zorgt ervoor dat ladingen beter gezekerd zijn, hiermee voorkom je productschade.

Ergonomisch doordacht

Het ergonomische ontwerp van de Cleverwrap zorgt voor een betere houding. Tijdens het wikkelen loop je rechtop en vooruit, wat je lichaam fysiek minder belast.

Tijdsbesparing tot 30%

Testen wijzen uit, dat je met de Cleverwrap en Cleverstretch-folie tot 30% tijd bespaart.

Minder CO2-uitstoot

Met de Cleverwrap en bijbehorende Cleverstretch folie bespaar je tot 50% op het folieverbruik. Dat is niet alleen financieel gunstig, maar ook goed voor het milieu. Als we in Europa alle handmatig in te wikkelen pallets m.b.v. de Cleverwrap en Cleverstretch zouden wikkelen, dan verlagen we daarmee de CO2-uitstoot van de folieproductie van 6 miljoen ton naar zo’n 2 miljoen ton.

Wil je meer informatie over het Cleverwrap palletwikkelsysteem?