Klant

Meridian BV

Product

MSI Gaming Graphic Cards

Vraagstuk

Meridian exporteert wereldwijd hoogwaardige videokaarten voor computerproducenten (met name in het Verre Oosten). Het transport per luchtvaart is kostbaar. Met de bestaande verpakking trad er regelmatig transportschade op en daardoor hoge retourkosten. Bovendien wilde Meridian meer videokaarten per pallet verzenden, omdat de luchtvracht gebruik maakt van Dimension Weight Pricing (transportkosten gecalculeerd op basis van volume en gewicht).

Oplossing

Wij ontwikkelden twee formaten zelfdragende dozen met een maatwerk gestanst kartonnen interieur. Het interieur is verdeeld in vakken waarbij de videokaarten los gefixeerd zijn. De dozen zijn nu zelfdragend waardoor de transportschade is verminderd. Door het nieuwe interieur kunnen er meer videokaarten per colli verpakt worden.

Resultaat

Kostenbesparing

%

Kostenbesparing

Hoewel de materiaalkosten op basis van het nieuwe maatwerk interieur iets duurder zijn dan de bestaande verpakking heeft Meridian aanzienlijk kunnen besparen op de vrachtkosten per unit omdat er per colli meer producten verzonden kunnen worden. Door de minimalisatie van transportschade door de nieuwe verpakking is het aantal retourzendingen drastisch gedaald wat ook weer tot een drastische daling van de vrachtkosten heeft geleid.

Risicobeheersing

%

Schade

De videokaarten zitten in het nieuwe interieur los van elkaar gefixeerd, hierdoor kunnen ze elkaar niet raken waardoor de kans op transportschade geminimaliseerd is. De nieuwe omdozen zijn zelfdragend en steunen niet meer op de inhoud waardoor de kans op transportschade nog kleiner is geworden.

Meer verkoop

N.v.t.