Noppenfolie, het knalt zo lekker...

Sommige mensen hebben een onbedwingbare behoefte om elk luchtbubbeltje in ons geliefde noppenfolie te laten knallen. Speciaal voor die mensen heeft iemand de meest zinloze feestdag ooit in het leven geroepen. Op de laatste maandag van januari is het namelijk Bubble Wrap Appreciation Day. Deze dag staat helemaal in het teken van bubbeltjesplastic.

Ruim 60 jaar geleden bedachten Alfred Fielding and Marc Chavannes noppenfolie aanvankelijk als behang met een leuk reliëf, maar helaas zonder succes. Uiteindelijk vond het illustere duo gelukkig een prima toepassing in de vorm van beschermend verpakkingsmateriaal. Computerfabrikant IBM was naar verluidt een van de eerste klanten voor het revolutionaire noppenfolie.

De bedenkers van Bubble Wrap Appreciation Day zouden de betreffende dag in het leven hebben geroepen om extra waardering te tonen voor luchtkussenfolie. Maar tegelijkertijd roepen ze op tot het laten knappen van elke nop in het folie. Sterker nog, je zou zoveel mogelijk noppenfolie moeten halen en om het vervolgens te draaien, trekken en knijpen tot alle noppen geknald zijn. “Een therapeutische manier van onthaasten”, aldus de oprichters, maar voor wie in hemelsnaam?

Bij Prokonpack zetten we ons elke dag in voor de ethische behandeling van noppenfolie. Wat ons betreft is dat de enige correcte vorm van waardering. Op de derde maandag van januari geven we dit dankbare materiaal zelfs wat extra liefde. We zijn een verpakkingsbedrijf, je kunt je vast voorstellen dat we hier lijfstraffen uitdelen op het onnodig martelen van bubbeltjesplastic. Dat is meer dan de zogenaamde pedagogisch verantwoorde tik…

Geef jij je noppenfolie alsjeblieft vandaag ook een beetje extra liefde?

P.S. Als je echt zo nodig noppenfolie wilt laten knallen, download dan deze noppenfolie-vriendelijke iOS- of Android-app voor je telefoon of tablet…

Interview over Bubblewrap Appreciation Day op Omroep Brabant

Op 27 januari 2020 zijn we live op de radio geïnterviewd over deze bijzondere dag: